Asset management

"Steeds meer organisaties kiezen voor asset management, maar wat is dit precies?"

Asset management is geen doel, maar een proces om een doel te bereiken. Het doel is het creëren van meerwaarde.

Het asset management is een middel om de (bedrijfs-) waarde letterlijk in de asset tot uiting te laten komen. Door het proces en de procedures zodanig vorm te geven, kan er een optimalisatie plaatsvinden in de risico’s, prestaties en kosten welke vanuit de (bedrijfs-) doelstellingen zijn geformuleerd.

Asset management in de openbare ruimte.

Het integraal beheren en onderhouden van de openbare ruimte is al een uitdaging op zich. Hoe zorgen we ervoor dat alle aspecten waarmee bijvoorbeeld een gemeente te maken heeft (bereikbaarheid, duurzaamheid, sociale cohesie) letterlijk op straat of in het park tot uiting gebracht worden?

Doen we het niet goed?

Natuurlijk werd bij het traditioneel beheer en onderhoud gekeken naar de kosten, prestaties en risico’s. Dit werd voornamelijk gedaan naar aanleiding van de directe functie en het gebruik van de asset. VroPro is er op gericht de organisatie doelstellingen te vertalen naar waarden van de assets en welke waarden een asset bij kan dragen aan de organisatie.

Wanneer uw organisatie de wens heeft om asset management te gaan omarmen begint er een prachtig proces. Het succes van asset management begint bij de mensen binnen de organisatie. Het gedachtegoed van asset management moet worden gedragen door de mensen binnen de organisatie. Het begint allemaal met het denken in waarden. De veelal techneuten en vakspecialisten bij wie de beheertaken over de assets zijn belegd hebben er vaak moeite mee om over de grenzen van hun eigen asset of vakgebied heen te kijken. Waarin draagt hun asset nu werkelijk bij in de doelstellingen of waarde van de organisatie en wat draagt het bij in het geheel?

Asset management staat niet alleen op papier. Het is een cultuur die je als gehele organisatie eigen moet maken. Samen met uw werknemers kennis opdoen van het deze materie is de beste start en voorbereiding.

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat ik voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op en dan kijken we naar de mogelijkheden.

Waarom vropro?

Flexibel inzetbaar

Welke omvang of tijdsduur uw project ook heeft, samen kijken we naar de mogelijkheden.

Duurzaam

Duurzaamheid vind ik een belangrijk thema. Reizen doe ik bij voorkeur per fiets of openbaarvervoer.

Voordelen

Een freelancer inhuren heeft de voordelen van het niet hoeven afdragen van loonbelasting, vakantiegeld en andere premies.

Betrouwbaar

VroPro is communicatief sterk, betrouwbaar en verbindend. Samen met de organisatie processen verbeteren!