projectmanagement

"Wil je een schip bouwen, draag dan niet je mensen op om hout te verzamelen, het werk te verdelen of orders geven. Leer in plaats daarvan mensen eerst te verlangen naar de eindeloze zee."

Projectmanagement is het beheersen van projecten met als resultaat een product of dienst.

Het is een manier waarop projecten georganiseerd, voorbereid, gepland, uitgevoerd en afgerond worden. Projectmanagement is het werk van projectleiders en kan meerdere (deel) projecten omvatten.

Voor projectmanagement zijn er verschillende processen en structuren beschikbaar, maar het is de energie en de passie welke het team in het project stopt wat het succes van het project bepaalt. Met veel ervaring in kleine en grote projecten voor beheer en onderhoud in de openbare ruimte bij verschillende opdrachtgevers, kan ik wel opmaken dat projectmanagement maatwerk is.

Projecten worden steeds complexer door o.a. de invloed van de belangrijker wordende positie van stakeholders en bijvoorbeeld de invoering van de omgevingswet. De openbare ruimte kan beter gezien worden als de bebouwde omgeving. Vastgoed en de openbare ruimte gaan naadloos in elkaar over of zijn in elkaar geïntegreerd. Er zijn steeds meer belangen die in een vroeg stadium mee gewogen moeten worden wat uiteindelijk tot een andere projectscope kan leiden.

Ik geef leiding aan kleine en grote herinrichtingen, reconstructies van bijvoorbeeld woongebieden, maar ook aan zeer gespecialiseerde projecten op het gebied van (beweegbare) civiele kunstwerken, zowel op het gebied van onderhoud als nieuwbouw. Maar ook complexe projecten, zoals een sluiscomplex in binnenstedelijk gebied.

Ook leid ik projecten in de functie van (interim) projectleider of projectmanager. Bij lopende projecten zie ik vaak dat het project vastloopt doordat de samenwerking binnen het projectteam stroef verloopt en dat het gezamenlijke doel uit het oog verloren is; de teamleden zijn alleen nog bezig met het behalen van hun eigen doelen. Als projectmanager is het een noodzaak ieder teamlid eigenaar te maken van het einddoel en daarmee ook naar de belangen te kijken van alle teamleden.

 

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat ik voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op en dan kijken we naar de mogelijkheden.

Waarom vropro?

Flexibel inzetbaar

Welke omvang of tijdsduur uw project ook heeft, samen kijken we naar de mogelijkheden.

Duurzaam

Duurzaamheid vind ik een belangrijk thema. Reizen doe ik bij voorkeur per fiets of openbaarvervoer.

Voordelen

Een freelancer inhuren heeft de voordelen van het niet hoeven afdragen van loonbelasting, vakantiegeld en andere premies.

Betrouwbaar

VroPro is communicatief sterk, betrouwbaar en verbindend. Samen met de organisatie processen verbeteren!