projectmanagement

"Wil je een schip bouwen, laat je mensen dan geen hout verzamelen, het werk verdelen of orders geven. Leer hen eerst te verlangen naar de eindeloze zee."

Projectmanagement betekent projecten beheersen, met als resultaat een product of dienst

Projectmanagement is de manier waarop projecten georganiseerd, voorbereid, gepland, uitgevoerd en afgerond worden. Projectmanagement wordt door projectleiders uitgevoerd en kan uit meerdere (deel)projecten bestaan. VroPro ondersteunt projectmanagement op het gebied van beheer en onderhoud van de openbare ruimte.

Projectmanagement kan in verschillende processen en structuren uitgevoerd worden. Maar het succes van het project wordt bepaald door de energie en de passie van het team in het project. Vanwege de ervaring in kleine en grote projecten voor beheer en onderhoud in de openbare ruimte en bij verschillende opdrachtgevers, weten wij inmiddels wel dat projectmanagement maatwerk is.

Projecten worden steeds complexer. Denk aan de invloed van en de steeds belangrijker wordende rol van stakeholders en bijvoorbeeld de invoering van de omgevingswet. De openbare ruimte kan beter gezien worden als de bebouwde omgeving. Vastgoed en openbare ruimte gaan naadloos in elkaar over of zijn in elkaar geïntegreerd. Er zijn steeds meer belangen die in een vroeg stadium meegewogen moeten worden en die uiteindelijk tot een andere projectscope kunnen leiden.

VroPro geeft leiding aan kleine en grote herinrichtingen en reconstructies van bijvoorbeeld woongebieden. Maar ook aan zeer gespecialiseerde projecten op het gebied van (beweegbare) civiele kunstwerken, zowel in onderhoud als nieuwbouw. Ook in complexe projecten, zoals een sluiscomplex in het binnenstedelijk gebied bijten we ons graag vast.

Denk ook aan VroPro bij projecten als (interim) projectleider of projectmanager. We zien in lopende projecten vaak dat een project vastloopt doordat de samenwerking binnen het projectteam stroef verloopt en dat het gezamenlijke doel uit het oog verloren is. De teamleden zijn alleen nog maar bezig met het behalen van hun eigen doelen. Als projectmanager is het een noodzaak ieder teamlid eigenaar te maken van het einddoel en daarmee ook naar de belangen te kijken van alle teamleden. VroPro kan dat projectmanagement uitvoeren!

 

Ben je benieuwd naar wat VroPro voor je organisatie kan betekenen? Neem dan vandaag nog contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Waarom vropro?

Flexibel

Omvang en tijdsduur van het werk zijn bespreekbaar.

Duurzaam

In onze projecten en bedrijfsvoering staat duurzaamheid centraal.

Voordelen

Korte lijnen, snelle communicatie, teamwerk, zo werkt VroPro.

Betrouwbaar

Communicatief sterk, betrouwbaar en verbindend. Samen verbeteren we de processen!

Opdrachtgevers